Implant dentar in Chisinau
Îngrijirea adecvată și vizitele regulate la dentist vă vor garanta dinți sănătoși. În caz contrar, poți trece peste cariile incipiente, care în cele din urmă distruge dinții. Dacă defectele de dentiție necesită îndepărtarea unuia sau mai multor dinți, clinica noastră va ajuta să vă recăpătați aspectul estetic și încrederea în sine.
Implantarea dentară în Chișinău crește nu numai în rândul persoanelor în vârstă, dar și în rândul tinerilor care nu au cerut ajutor în timp util și dintele defect nu a putut fi salvat.
Tipuri de implantare
Implantarea intraosoasă
Prima metodă clasică se desfășăară în două etape. Mai întâi se inserează un implant, apoi după un timp (de la 2 la 4 luni) se pune o proteză deasupra. Dacă vrei ca procesul să meargă mai repede, aceasta este o implantare într-o singură etapă. Toate manipulările sunt efectuate într-o singură vizită la medic. Aceasta include extracția dentară, implantarea unei rădăcini artificiale a dintelui și o coroană temporară este fixată la final.
Implantarea bazală
Metoda este rar folosită, deoarece are multe contraindicații. Se foloseste în cazurile când este necesara refacerea multor elemente ale dentiției, dar din cauza atrofiei osoase nu este posibila efectuarea osteoplastiei.
Implanturile bazale sunt implantate în straturile adânci ale osului pe partea laterală a maxilarului și se instalează imediat o punte sau o proteză pe ele.
Ori de câte ori este posibil, implantologii încearcă să înlocuiască această metodă cu sistemele de implant All-on-4 și All-on-6. În acest caz, chiar și cu atrofie osoasă, dentiția poate fi restabilită fără riscul de complicații pentru pacient.
Avantajele implantării dentare față de protezele tradiționale.
Proteza clasică presupunea montarea unei punți pe dinții de bază, pentru care trebuiau ascuțiți, iar de multe ori trebuia îndepărtat nervul, ceea ce îi afectează negativ și îi făce mai fragili.
Pentru a instala implantul nu este necesar să atingeți dinții adiacenți. Implantul de titan în sine actionează ca suport pentru proteză, care este implantată în tesutul osos ca o radacină artificială a dintelui. Prin urmare, implantarea poate fi numită o soluție ideală care nu afectează dinții sănătoși și este folosită cu succes în cele mai dificile situații, chiar și în absența dinților.
Implantarea nu rezolvă doar problema estetică, dar restabilește și distribuția normală a forței de mestecat, elimină atrofia osului maxilar, ceea ce nu se realizează cu protezele clasice. De aceea cererea de implanturi dentare continuă să crească în întreaga lume.